Staj Duyurusu

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI STAJ DUYURUSU

1-Staj toplam 30 iş günüdür ve tek seferde yapılır.

2-Stajlar aşağıdaki takvimde belirtilen tarih aralıklarında yapılır.

3-Staj müracaat formu stajın başlamasına 15 gün kalaya kadar Bölüm Başkanı veya Danışman öğretim elemanına imzalattırılır ve öğrenci tarafından Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (OİBS) işlenir.

4-İmzalanan staj müracaat formu staj başlama tarihinden 10 gün öncesine kadar öğrenci işlerine teslim edilir ve Staj Sicil Fişi ve Staj Defteri alınır.

5-Staj yapacak öğrencilerin işe giriş bildirgeleri staj başlama tarihi ile 10 işgünü öncesi arasındaki zaman diliminde yapıldığından işe giriş bildirgesi talep eden öğrencilerimiz bu belgeyi TC kimlik numaraları ile http://gedizmyo.dpu.edu.tr adresinden alabilirler.

6-Staj yaparken mazereti olup da staja ara verenler, mazeretin başladığı günden itibaren 3 işgünü içerisinde dilekçe ve mazeret belgesi ile birlikte öğrenci işlerine durumu bildirmeleri gerekmektedir.

7-Staj müracaatı yapıp staj yapmayan öğrenciler bu durumu 3 işgünü içerisinde okula bildirmedikleri taktirde oluşturdukları kamu zararı nedeni ile hakkında disiplin soruşturması açılır.

8- Staj Defteri ve Staj Sicil Fişini; mezun adayı olmayan öğrenciler dönem içerisinde mezun adayı olan öğrenciler ise en kısa sürede öğrenci işlerine şahsen elden teslim eder.

9-Staj Defterinin tüm sayfalarında imza-kaşe-mühür olması zorunludur.

10-Staj yapmayan öğrenci mezun olamaz.

11-Staj yapacak öğrenciler; 6331 sayılı iş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği staja başlamadan önce, “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi”ni almak zorundadır. İSG Eğitimi

belgesinin fotokopisi “Staj Başvuru Formu”na eklenmesi gerekmektedir. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi almayan öğrencilere staj yaptırılmaz.

Staj Takvimi

1.Dönem:  17.06.2019 – 29.07.2019  (30 Gün)

*(15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Milli Birlik Günü)

2.Dönem:   08.07.2019 – 23.08.2019 (30 Gün)

*(15 Temmuz 2019 Demokrasi ve Milli Birlik Günü)

*(10-11-12-13-14 Ağustos 2019 Kurban Bayramı)

*Staj tarihlerine dahil değildir.

Not: Staj sürelerine (Kamu Kurumları hariç) Cumartesi günleri dahildir.

Belirtilen tarihler dışında staj yapmak isteyen öğrenciler, staj başlamadan önce dilekçeyle müracaat etmeleri zorunludur.

Son Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2018, Cuma