Program Çıktıları

No

Program Çıktıları

1

Genel veya mesleki orta öÄŸretimde kazanılan üzerine kurulan ve orta öÄŸretim düzeyi üzerindeki dersler uygulama araçve gereçleri ile desteklenen bir alandaki bilgi ve becerilere sahip olmak ve o alandaki temel kavramları kavradığını göstermek.

2

Tıbbi ve aromatik bitkiler alanında tanımı iyi yapılmış problemlerin çözümü için gerekli olan verileri tanımlama, toplama ve kulanmayı etki bir biçimde yapabilmek.

3

Tıbbi ve aromatik bitkiler alanı ile ilgili uygulamaları çalışma arkadaÅŸlarına,üstlerine ve hizmet verdiÄŸi kiÅŸi ve grublara açık bir biçimde anlatabilmek ve takım çalışması yapabilmek.

4

Tıbbi ve aromatik bitkiler alanıyla ilgili çalışmalarda öngörülmeyen durumlarla ilgili sorunları belirleme ve çözüm arama yeteneÄŸini kazandığını göstermek.

5

Tıbbi ve aromatik bitkileri Türkçe ve bilimsel olarak isimlendirip, bitkilerin ekolojik koÅŸulları hakkında bilgi sahibi olmak, gerekirse bitkilerin kültüre alınmasını saÄŸlamak, drog olarak kullanılacak kısımlarını elde etme yöntemlerini bilmek

6

SorumluluÄŸu altında çalışanların performanslarını objektif olarak deÄŸerlendirmek ve denetlemek ayrıca alanı ile ilgili konularda, laboratuar kimyasal analizler ve arazi çalışmalarında yeterli olmak.

7

Alanında yeterli olcak düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak

8

atatürk ilkeleri konusunda bilinçli ve inkilap Tarihi konusunda bilgi sahibi olmak.

9

Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ve internet teknolojileri ile birlikte temel istatistiki bilgilere sahip olmak.

10

Mesleki alanda biyoistatistik, matematik becerilerini kullanmak.

11

Ä°yi derece Türkçe kullanımbecerisine sahip olup kendisini iyi ifade edebilmek.

12

Tıbbi ve aromatik bitkilerin pazarlama, üretim becerilerine katkı saÄŸlama.

13

Yeterli seviyede genel kültüre sahip olmak (anadil, yabancı dil, tarih vb)

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2019, Pazar