Gediz MYO Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Kıyafet Sergisi Kütahya Sera Park AVM Sergi Salonu’nda Sergilendi

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda  Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katılımıyla hazırlanmış olan  “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni”  isimli proje kapsamında gerçekleştirilen sergi,  Kütahya Sera Park AVM’de sergilendi.

Sergi hakkında bilgi veren,  Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu,  Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide, geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldığını ifade etti. Saraoğlu  proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafet Tasarımının,  Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programlarının  öğretim elemanları tarafından oluşturulduğunu belirterek, kıyafetlerin defilesinin Gediz Belediyesi Kültür Salonunda yapıldığını, sergisinin ise Gediz MYO Sergi Salonu ve Dumlupınar Üniversitesi Merkez Kampüs Bedesten sergi salonunda açıldığını son aşama olarak  Kütahya Sera Park AVM’de sergilendiğini bildirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, Cuma