Tasarım Bölümü Öğrencileri Eskigediz Evleri Konulu Sergi Açtı

GEDİZ MESLEK YÜKSEK OKULU TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ  ESKİGEDİZ EVLERİ KONULU SERGİ AÇTI

Gediz Meslek Yüksek Okulu tasarım bölümü öğrencileri Eski Gediz Belediyesinin katkılarıyla Eski Gediz Müze’de sergi açtı. Eski Gediz’in tarihi ahşap evlerinin çizime dönüşmesiyle oluşan çalışmalar müze duvarlarını süsledi. Perspektif dersi kapsamında yaptıkları çalışmalarda tarihi ahşap evlerin mimarisini ve  dokusunu yansıtmaya çalıştıklarını ifade eden  Öğr. Gör. Rifat Sarıoğlu evlerin geçmiş yaşantımızı anlatan birer  kültürel miras olduğunu, büyük bir zevkle yapılan 75 eserin müzede sergileneceğini belirtti.

Sergi açılışını yapan Gediz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Fethullah Karamete  ve Eski Gediz Belediye Başkanı Mustafa Arslan  çalışmaları dikkatle inceleyerek eser sahiplerinden bilgi aldılar. Sergi ve daha önce yaptıkları projelerle ile Eski Gediz ve  evlerinin tanınmasına yardım ettiklerini belirten Gediz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Fethullah Karamete, eser sahiplerine ve  Öğr. Gör. Rifat Sarıoğlu’na Eski Gediz Belediye Başkanı Mustafa Arslan ile birlikte teşekkür belgelerini takdim ettiler. Diğer eser sahiplerinin belgelerini Gediz MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gökhan Dağılgan ve Öğretim görevlileri takdim ettiler. Sergi bitiminde anıtı gezen öğrenciler deprem şehitlerine dualar ettiler. Çalışmalarını Eski Gediz Belediyesine hediye eden öğrencilere Eski Gediz Belediye Başkanı Mustafa Arslan  iftar yemeği verdi. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2019, Çarşamba