Gediz MYO Turuncu Bayrak ve Sertifikasını Teslim Aldı

Yükseköğretim Kurulunun Engelsiz Üniversiteler Ödüllerinde son iki yılda zirvede yer alan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde Gediz Meslek Yüksekokulu turuncu bayrak ve sertifikasını teslim aldı.

Meslek Yüksekokulumuzun almaya hak kazandığı turuncu bayrak ve sertifikasını teslim etmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muammer Gavas yüksekokulumuzu ziyaret ettiler. Meslek yüksekokulumuza turuncu bayrağını ve sertifikasını teslim eden Üniversite heyeti, Gediz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ve idari personellerimizden meslek yüksekokulumuz dersliklerinde ve laboratuvarlarında yürütülen teknolojik iyileştirme çalışmaları, yeni oluşturulacak yemekhane, yenilenen kütüphanemiz ve devam eden eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Bir dersliği de ziyaret eden Üniversite heyetimiz öğrencilerimiz ile görüşerek onların taleplerini dinledi ve eğitim hayatlarında başarılar diledi. Üniversite heyetimiz görüşme sonunda yüksekokulumuz yöneticilerine ve çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin iki yıldır YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri'nde zirvede yer aldığını hatırlatarak üniversitemizin gelecek yılki ödüllerde de zirvenin en büyük adayı olduğunu kaydetti.

Turuncu bayrak ve sertifikasını teslim alan yüksekokulumuz idarecilerine teşekkür eden Prof. Dr. Uysal, "Daha önce de ifade ettiğim gibi binalarımızı, eğitim ve sosyal etkinlik alanlarımızı tüm öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, sadece fiziki engelleri kaldırması, yerleşkelerini, sosyal tesislerini ve eğitim binalarını engelsiz yapması ile değil, sadece engelli hayatını kolaylaştırıcı teknolojiler geliştirmesi ile değil, insani duruşu ile sevgi ve muhabbeti ile de engelli kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor. Engelli insanımıza sahip çıkmayı en kutsal bir görev kabul ediyoruz. Turuncu bayraklarımızın tamamını ilçelerimize teslim ettik. Şimdi gelecek yıl için hazırlanma zamanı. Henüz bayrak kazanmamış birimlerimiz ilk bayraklarını almak için, turuncu bayrak kazanan birimlerimiz ise mavi ve yeşil bayrak kazanmak için çalışmalarına devam ediyor" dedi.

Meslek yüksekokulumuzdaki ziyaretlerinin ardından Gediz ilçesinde Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak ve Kaymakam Hakan Alkan'ı da makamlarında ayrı ayrı ziyaret eden Rektörümüz ve Rektör Yardımcımıza Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kavasoğlu ve yüksekokul yöneticilerimiz de eşlik etti. Gediz'deki eğitim etkinlikleri, öğrenci yurtlarının durumları, gereksinimler ve projelerin ele alındığı görüşmelerin sonunda Rektörümüz, görevlerinde başarı dileklerinde bulunduğu Başkan Akçadurak ve Kaymakam Alkan'a, yazarı olduğu Ekosistemlerin Dilinden Yaratılış adlı kitabını hediye etti.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2021, Salı