Dpü’nün Paydaşı Olduğu Egekaf’22 İzmir’de İki Gün Süren Etkinliklerle Tamamlandı

‘Yetenek Her Yerde’ temasıyla, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı (CBİKO) himayelerinde, Ege Bölgesi Kariyer Fuarı, 21-22 Mart tarihlerinde Fuar İzmir’de Ege Üniversitesi ev sahipliğinde ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi de dâhil Ege Bölgesinde yer alan diğer 19 paydaş üniversite ile ortak bir şekilde gerçekleştirildi. Üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan GÖÇMEZ ile DPÜ KAMER Koordinatörümüz Öğr. Gör. H. Feyyaz EBEOĞLUGİL’in temsil ettiği fuara, CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim ATAY, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha KOÇ, İzmir Valisi Yavuz Selim KÖŞGER, Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerinin rektörleri, bakanlıkların temsilcileri, çok sayıda özel sektör temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu, akademisyenler, basın mensupları ve öğrencilerle birlikte mezunlar katıldılar.

Ege Bölgesi Kariyer Fuarına, DPÜ adına 840 öğrenci Gediz Meslek Yüksekokulu adına 72 öğrenci ve Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Melahat AYDINER, Öğr. Gör. Hasbiye DİZMAN, Öğr. Gör. Hülya KARAOĞLAN ve Öğr. Gör. Zeynep DUYAR katılım gösterdi. Sabah saatlerinde fuar alanına ulaşan öğrenciler ve öğretim elemanları ilk olarak yetenek kapısı üzerinden başvurdukları etkinliklere katılarak bölümleri ile alakalı söyleşileri dinleyip bilgi edindiler. Toplamda 100’den fazla seminer, atölye vb. etkinliğin gerçekleştiği EGEKAF’22’de öğrencilerimiz stantları ziyaret ederek iş/staj imkanları, kariyer olanakları gibi konularda bilgi sahibi olup, çeşitli projeleri de yerinde gözlemleme fırsatı elde ettiler.

Fuar dönüşünde, fuar  hakkında değerlendirmelerde bulunan Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Melahat AYDINER, "Bu etkinliğine katılımın sağlanmasında araç desteğinde bulunan Gediz Belediye Başkanı Muharrem AKÇADURAK' a teşekkür ederiz. Öğrencilerimiz için farklı kültürel etkinler de planlanmaktadır.” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2022, Cuma