Gediz Meslek Yüksekokulu’nda “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?” Konulu Seminer Verildi

Gediz Meslek Yüksekokulu amfisinde gerçekleşen seminerde, Gediz Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli Psikolojik Danışman Rukiye ÖZKAYA BAYRAKTUTAN tarafından öğrencilere eş seçerken dikkat etmeleri gereken hususlar, evliliğin amacı gibi konularda bilgi verildi.

BAYRAKTUTAN, acele ve ani evlilik kararları, kişinin evlenememe korkusuyla fazla düşünmeden hareket etmesi, birbirini yeterince tanımadan evlenme, sadece aşk ya da mantık evliliği yapmaya çalışmak, eşlerden birinin risk taşıyan bazı davranışlar (zararlı madde kullanımı, şiddet eğilimi vb.) içinde bulunması, eşin ailesiyle anlaşamamak gibi konuların dikkate alınması gerektiğini ifade etti. Karşılıklı soru ve cevapların alınmasından sonra seminer sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, Çarşamba