Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

BÜRO YÖNETÄ°MÄ° VE YÖNETÄ°CÄ° ASÄ°STANLIÄžI PROGRAMI

Genel Tanıtım

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı; hızla deÄŸiÅŸen ve geliÅŸen iÅŸ dünyasında kamu ve özel sektör iÅŸletmelerinin gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, bilgisayar ofis programlarını kullanmada uzman, büro yönetimi ilkelerini ve yöntemlerini profesyonelce kullanabilen, iyi insan iliÅŸkileri kurabilen, her türlü büro teknolojisini kullanabilen, modern protokol bilgilerine sahip, yüksek düzeyde büro elemanları, büro yöneticileri ve yönetici asistanları yetiÅŸtirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköÄŸretim programıdır.

Dört dönemlik öÄŸretim süresince temel iÅŸletmecilik bilgileri ve yönetsel faaliyetlere iliÅŸkin yetkinlikleri kazandıran programdan mezun olan öÄŸrenciler, iÅŸletme yönetimi alanındaki ana kavram ve konulara hâkim olmaktadırlar. Aldıkları teorik derslerin yanı sıra derslerde edindikleri bilgileri sunabildikleri uygulamaları da öÄŸretim süresince gerçekleÅŸtirmektedirler. Ayrıca yaz döneminde kurumsal iÅŸletmelerde gerçekleÅŸtirmek zorunda oldukları 30 iÅŸgünü süren stajlarında da yüksekokulda edindikleri bilgileri doÄŸrudan gerçek yaÅŸamda uygulama ÅŸansı elde etmektedirler.

GiriÅŸ KoÅŸulları ve Bölüm Kapasitesi

Üniversite sınavında yeterli puan alan ve programımızı tercih eden öÄŸrenciler, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ön lisans programına kayıt yaptırmaya hak kazanırlar. EÄŸitim-öÄŸretim 4 yarıyıl ve 2 sene devam etmektedir. Programın kontenjanı 65'dir.

Mezuniyet Koşulları

Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) müfredattaki zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra zorunlu stajlarını baÅŸarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öÄŸrencilere Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında ön lisans diploması verilir.

BaÅŸlıca Çalışma Alanları Ve Ä°ÅŸ Ä°mkânları 

Programdan mezun olan öÄŸrencilerin çok çeÅŸitli çalışma alanları bulunmaktadır. Mezunların öncelikli olarak istihdam edildiÄŸi alan kurumsal iÅŸletmelerde yönetici asistanlığı pozisyonudur. Bu pozisyon ile birlikte büro yöneticisi ve büro elemanı olarak da iÅŸletmelerde çalışma imkânı bulabilmektedirler. Son dönemde özellikle iÅŸletmelerde insan kaynakları departmanlarının ön plana çıkması ile bu departmanlarda mezunlar sahip oldukları insan iliÅŸkileri, bilgisayar ortamında bordrolama bilgileri ve yönetim becerileri ile yer alabilmektedirler. Birçok holding ve saÄŸlık kuruluÅŸunda yer alan danışma birimlerinde yer almakta ve halkla iliÅŸkiler faaliyetlerine de destek olmaktadırlar. Ayrıca sahip oldukları temel muhasebe bilgisi ve sahip oldukları muhasebe programlarını kullanabilme bilgisi ile ön muhasebe elemanı olarak da istihdam edilebilmektedirler.

Dikey GeçiÅŸ Ä°mkânları

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programını tercih eden öÄŸrencilerin, 2 yıllık önlisans eÄŸitimini tamamladıktan sonra DGS (Dikey GeçiÅŸ Sınavı) ile geçiÅŸ yapabilecekleri 4 yıllık lisans programları:

Halkla Ä°liÅŸkiler; Halkla Ä°liÅŸkiler ve Reklamcılık; Halkla Ä°liÅŸkiler ve Tanıtım; Ä°ÅŸletme Bilgi Yönetimi; Reklamcılık ve Halkla Ä°liÅŸkiler; SaÄŸlık Kurumları Ä°ÅŸletmeciliÄŸi; Yönetim BiliÅŸim Sistemleri

Program Danışmanı
Programın Amacı
Programın Hedefleri
Mezuniyet Koşulları
ÖÄŸrenme Çıktıları
Staj Esasları
BÄ°LGÄ° PAKETÄ°

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2022, Cuma