GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU

1993 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ve öğrencilerine  çağın ihtiyaçlarına uygun en üst düzeyde mesleki eğitim vermeyi amaç edinen Gediz Meslek Yüksekokulu, Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Grafik Tasarımı, İş Sağlığı ve Güvenliği, Mekatronik, Lojistik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programlarıyla eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Eğitim verdiği alanlarda sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar ile kendi işini kuracak girişimciler yetiştirmeyi hedefleyen Gediz Meslek Yüksekokulu; 11 derslik, 1 amfi, 5 laboratuvar ve 4 atölye ile teorik derslerin yanı sıra uygulamaya da büyük önem vermektedir. Üniversite – Kamu - İş Dünyası işbirliği çerçevesinde Gediz Adliyesi, Gediz Devlet Hastanesi, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmalar gibi yerel dinamiklerle protokolleri bulunan Gediz Meslek Yüksekokulu, öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesini, öğrencilerine staj ve iş bulma gibi imkânları sağlamaktadır.

Gediz Meslek Yüksekokulu, ilçe merkezine 3 km mesafede ve 418.000 m2 alan üzerine kurulu yerleşkesiyle; öğrencilerine şehir merkezinin kalabalığından uzak, doğayla iç içe olan mimari yapılarıyla rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlamaktadır. Ayrıca Gediz Meslek Yüksekokulu; futbol, basketbol, voleybol, tenis ve masa tenisi gibi spor faaliyetlerinin yapıldığı modern spor tesisi ve kütüphanesiyle öğrencilerine yerleşke içinde güzel vakit geçirmelerine olanak sağlamaktadır. Yerleşke içinde sosyal alanların yanında Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 500 kişilik kız öğrenci yurduna sahip olan Gediz Meslek Yüksekokuluna 2 km uzaklıkta Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 144 kişilik erkek öğrenci yurdu da bulunmaktadır.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2022, Cuma