GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU

Gediz Meslek Yüksekokulu; 1993 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ve öğrencilerine çağın ihtiyaçlarına uygun en üst düzeyde mesleki eğitim vermeyi amaç edinen Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin köklü meslek yüksekokuludur.

Eğitim verdiği alanlarda sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanlar ile kendi işini kuracak girişimciler yetiştirmeyi hedefleyen Gediz Meslek Yüksekokulu; 11 derslik, 1 amfi, 5 laboratuvar ve 3 atölye ile teorik derslerin yanı sıra uygulamaya da büyük önem vermektedir. Üniversite – Kamu- İş Dünyası iş birliği çerçevesinde Gediz Adliyesi, Gediz Devlet Hastanesi, Gediz Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan firmalar gibi yerel dinamiklerle protokolleri bulunan Gediz Meslek Yüksekokulu, öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesini, öğrencilerine staj ve iş bulma gibi imkânları sağlamaktadır.

Gediz Meslek Yüksekokulu, ilçe merkezine 3 km mesafede ve 418.000 m2 alan üzerine kurulu yerleşkesiyle; öğrencilerine şehir merkezinin kalabalığından uzak, doğayla iç içe olan mimari yapılarıyla rahat ve huzurlu bir eğitim ortamı sağlamaktadır. Ayrıca Gediz Meslek Yüksekokulu; futbol, basketbol, voleybol, tenis ve masa tenisi gibi spor faaliyetlerinin yapıldığı modern spor tesisi ve kütüphanesiyle öğrencilerine yerleşke içinde güzel vakit geçirmelerine olanak sağlamaktadır. Yerleşke içinde sosyal alanların yanında Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 736 kişilik kız öğrenci yurduna sahip olan Gediz Meslek Yüksekokuluna 2 km uzaklıkta Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı 176 kişilik erkek öğrenci yurdu da bulunmaktadır.

Gediz Meslek Yüksekokulu; genç, deneyimli, alanında uzman, yeniliklere açık, kalite önceliği olan, kadrolu 25 Akademik Personel ve 13 İdari Personel ile hizmet vermektedir. Kütahya’nın ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu programları ile sürekli kendini yenileyen Meslek Yüksekokulumuzda 2022 yılında 9 Bölüm, 11 Program ile eğitim öğretim faaliyetini sürdürmüştür. Gediz Meslek Yüksekokulu bünyesindeki başlıca bölüm ve programları şu şekildedir;

BÖLÜMLER

PROGRAMLAR

Bilgisayar Teknolojileri

Bilgisayar Programcılığı