Gediz’de Gazze İçin Seferberlik Kermesi Düzenlendi

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Gazze’de yaşanan insani krize destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğün koordinasyonunda düzenlenen “Gazze İçin Seferberlik Kermesi”, 31 Ekim 2025 Cuma günü saat 11.00’de yoğun bir katılımla yapıldı.
Kermeste ilçedeki okullar, kurumlar ve vatandaşlar el ele vererek Gazze halkına destek olmak için seferber oldu. Etkinlikte öğrenciler, öğretmenler ve gönüllüler tarafından hazırlanan yiyecekler ile el emeği ürünler satışa sunuldu. Elde edilen tüm gelirlerin Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.
Etkinliğe Gediz Kaymakamı Emrah Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Gediz Meslek Yüksekokulu Sekreteri Ekrem Aygün, ilçe protokolü ve daire amirleri katıldı.
Kermese davet edilen kurumlar arasında yer alan Gediz Meslek Yüksekokulu da organizasyonda temsil edildi. Yüksekokulu temsilen katılan Yüksekokul Sekreteri Ekrem Aygün, dayanışma kermesine desteklerini iletti. Gediz MYO yetkilileri, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaparak, “Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalamayız. Küçük bir katkı bile büyük bir anlam taşır.” ifadelerini kullandı.
Etkinlik boyunca öğrenciler ve öğretmenler, misafirlere ikramlarda bulunurken, katılımcılar da dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birine tanıklık etti. Gediz halkı, birlik ve beraberlik mesajlarıyla Gazze’ye moral gönderdi.
Kermesin sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, etkinliğe katkı sağlayan tüm okul, kurum ve vatandaşlara teşekkür ederek, toplanan yardımın en kısa sürede ilgili yardım kuruluşları aracılığıyla Gazze’ye ulaştırılacağını belirtti.