Gediz Myo’da Kalite ve Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Gediz Meslek Yüksekokulu’nda, 20 Nisan 2026 tarihinde Kalite Komisyonu ile Liderlik, Yönetim ve Kalite Alt Çalışma Grubu’nun olağan toplantısı gerçekleştirildi. Müdür Odası’nda yapılan toplantıya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ile Gediz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Dağılgan’ın ardından Kalite Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Figen Karaferye başta olmak üzere akademik ve idari temsilciler katıldı.
Toplantı, akademik ve idari süreçlerin geliştirilmesine yönelik önemli gündem maddeleri çerçevesinde yürütüldü. Bölümlerin BKYS faaliyetleri ele alınarak mevcut çalışmalar detaylı şekilde değerlendirildi. Ayrıca DPÜ Kalite Akreditasyon Süreci ve Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecine ilişkin güncel gelişmeler görüşülerek, bu kapsamda yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Akademik ve idari personelin ihtiyaç ve taleplerinin değerlendirilmesi de toplantının öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Bununla birlikte, gelen evraklar incelenerek gerekli değerlendirmeler yapıldı.
Toplantı sonunda alınan kararlar doğrultusunda, tüm bölümlerin BKYS girişlerini belirlenen takvim doğrultusunda düzenli olarak yapması kararlaştırıldı. Okulun Kalite Birimi ve Rektörlük ziyaretleri kapsamında kapsamlı bir sunum hazırlanmasına karar verilirken, bölüm başkanlarının faaliyet, risk, süreç ve stratejik plan göstergelerini içeren verileri zamanında paylaşmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, personel ihtiyaçlarının sistematik biçimde belirlenmesi ve kurum tarafından düzenlenen eğitimlere katılımın artırılması yönünde adımlar atılması kararlaştırıldı.
Toplantı, kalite süreçlerinin güçlendirilmesi ve kurumsal gelişimin sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması hedefi doğrultusunda atılacak adımların belirlenmesiyle sona erdi. Alınan kararların, Gediz Meslek Yüksekokulu’nun eğitim-öğretim kalitesine ve kurumsal etkinliğine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.