Dr. Öğretim Üyesi Müzeyyen Aygün’ün “Sürdürülebilir Tasarımlar” Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Dr. Öğretim Üyesi Müzeyyen Aygün’ün “Sürdürülebilir Tasarımlar” Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Aygün'ün, “Sürdürülebilir Tasarımlar” ismini verdiği trençkot kişisel serginin açılışı, Gediz Kaymakamı Hakan ALKAN, Belediye Başkan Yardımcısı Şule BİLGİLİ, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa KAVASOĞLU, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yusuf GÜNER, İlçe protokolü, Meslek Yüksekokulu akademisyenleri, öğrenciler ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Aygün, yaptığı açıklamada, "Sürdürülebilir Tasarımlar” adlı sergimde 15 tane trençkot bulunmaktadır. Bu trençkotları, eski, yıpranmış en az 20 yıllık eşarpları keserek çift yönlü yapışkan telayla yüzeye yapıştırarak zig zag tekniği kullanarak aplike yaptım. Tekstil ve moda tasarımı ürünlerinin sürdürülebilirlik kapsamında aplike tekniği ile geri kazanımı, atığı değerli bir materyal haline getirir. Gerek atık gerekse el işçilik değeri yüksek tekstil materyalleri aplike tekniği ile oluşturulan farklı tasarımlar ile yeni bir yaşam döngüsü oluşturulur. Aplike tekniği ile hızlı tüketimin neden olduğu kullanılmayan tekstil ürünlerinden güncel kullanılabilir ürünler oluşturulması ile yenilikçi, sürdürülebilir bir çözüm sunulmaktadır. Günümüz modern dünyasında gerek tüketici öncesi tekstil atıkların gerekse yaşam döngüsünü̈ tamamlamış tüketici sonrası tekstil atıkların geri dönüşüm yöntemi ile değerlendirilebilmesi sürdürülebilirlik açısından büyük bir öneme sahiptir. Süsleme tekniklerinden olan aplike tekniği ile sürdürülebilir tasarıma katkı sağlayarak farkındalık oluşturmaya çalıştım" dedi.

Aygün, DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulundaki sergisinin 22 Ekim gününe kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.

Gediz Kaymakamı Hakan ALKAN’ın Dr. Öğretim Üyesi Müzeyyen Aygün’e Sergi belgesini takdim etmesinin akabinde sergi izlenime sunuldu. Sergi 22 Ekim tarihine kadar gezilebilecek

Son Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2023, Perşembe