DPÜ Gediz Myo’dan Kutadgu Bilig Konferansı

DPÜ Gediz Myo’dan Kutadgu Bilig Konferansı

DPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Doç. Dr. Hakan Değirmenci’nin konuşmacı olarak katıldığı Kutadgu Bilig başlıklı konferansa Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesi ev sahipliği yaptı.

 

DPÜ Gediz MYO tarafından Kutadgu Bilig Konferansı düzenlendi.

Kütahya il merkezindeki Aysel-Selahattin Erkasap Sosyal Bilimler Lisesinde düzenlenen ve Gediz MYO öğretim üyesi Doç. Dr. Hakan Değirmenci'nin konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe lisenin yöneticileri ve öğretmenleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Doç. Dr. Hakan Değirmenci, yaptığı konuşmada Türk tarihine, Türk diline ve bu dil ile ortaya konan edebiyata bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmanın önemini vurgulayarak geleceği inşa etmenin yolu olarak geçmişi iyi anlamak zorunluluğuna dikkat çekti. Konuşmasının devamında öğrencilere ileride olanakları olması durumunda öncelikle Horasan bölgesi ile Kutadgu Bilig'in yazarı Yusuf Has Hacib’in doğduğu yer olan ve Karahanlıların da başkentliğini yapmış tarihi Balasagun şehrini ziyaret etmelerini öneren Doç. Dr. Değirmenci, Balasagun’da yer alan Burana Kulesini, balbalları, keçe çadırlarını ve bölgede bulunan diğer tarihsel ve kültürel zenginlikleri kendi gezilerinden edindiği anılarını görsellere anlattı.

Değirmenci’ye konuşmasının sonunda lisenin Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden Hakan Bengül tarafından hediye takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2024, Cuma