Bağımlılıkla Mücadele Serisi Etkinlikleri Kapsamında Sigara ve Alkol Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı Konularında Konferans Gerçekleştirildi

Bağımlılıkla Mücadele Serisi Etkinlikleri Kapsamında Sigara ve Alkol Bağımlılığı ve Madde Bağımlılığı Konularında Konferans Gerçekleştirildi

KDPÜ Gediz Meslek Yüksekokulu, KSBÜ Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, iş birliğinde "Bağımlılıkla Mücadele Serisi Etkinlikleri" kapsamında “Sigara ve Alkol Bağımlılığı” ve “Madde Bağımlılığı” konularında konferans gerçekleştirildi.

Gediz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Psikolog Emel Kalelihan “Sigara ve Alkol Bağımlılığı”, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Komiser Sezai Yıldırım "Madde Bağımlılığı" konusunda konferans verdi.

Konferansa Gediz MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kavasoğlu, Gediz SHMYO Müdürü Dr. Yusuf Güner, Meslek Yüksekokulların Müdür yardımcıları, akademik ve idari personelleri ile öğrencileri katıldı. 

Psikolog Kalelihan; sigara ve alkol bağımlılığı başlığı altında tütün bağımlılığı, ikinci el ve üçüncü el sigara dumanı, elektronik sigara ve zararları bağımlılığından korunma ve iyileşme süreci, alkol bağımlılığı alkolün vücutta izlediği yol alkolün kısa ve uzun dönem etkileri hakkında bilgi verdi.

Komiser Yıldırım; madde bağımlığı başlığı altında bağımlılık döngüsü, madde bağımlılığına giden yolları anlattı

Konferans, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimiyle sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, Cuma