İsrail Hamas Savaşının Ortadoğu Jeopolitiğine Etkileri Konulu Konferans

İsrail Hamas Savaşının Ortadoğu Jeopolitiğine Etkileri Konulu Konferans

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ’ın konuşmacı olduğu “İsrail Hamas Savaşının Ortadoğu Jeopolitiğine Etkileri” adlı konferans gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından yoğun ilginin gösterildiği konferansta İNAÇ, 7 Ekim’de başlayan Hamas’ın Huruç Harekatı ve bu harekatın İsrail sosyo politikasında yarattığı değişim ve dönüşüm tüm Ortadoğu coğrafyasını derinden etkilediğini, bu bağlamda Türkiye’de yeni oluşan jeopolitiğe göre yeniden kendini konumlandırma arayışına girdiğini ifade etti. Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ, Şiddetin ve katliamın kısa bir süreliğine ara verildiği dönemde söz konusu çatışmanın Ortadoğu'yu yeniden nasıl şekillendireceğini ifade ederek; Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün başta olmak üzere tüm aktörlerin Filistin davasına ve İsrail sorununa bakış açıları mukayeseli olarak analiz etti.  Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ yeni bir dünya düzeninin çok yakın zamanda inşa edileceği bu süreçte ABD’nin hegemonyasını ciddi bir biçimde kaybettiğini ve ortaya çıkan boşluğun İsrail Hamas çatışması gibi daha pek çok savaşla devam edeceğini belirterek, yaklaşık 15.000 Gazzeli’nin hayatını kaybettiği bu felaketin AB başta olmak üzere kendini medeni dünyanın bir parçası olarak gören pek çok ülkenin gerçek yüzünü gözler önüne serdiğini ifade etti. Diğerler mazlum ivmesini bu kadar erozyona uğradığı bir atmosferde tek adil ve merhametli ülkenin Türkiye olduğunu belirten Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ, neticede Türkiye’nin belirleyici olacağı bir jeopolitiği kaçınılmaz olduğunu ifade ederek konferansı neticelendirmiştir.

Konferans sonunda Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa KAVASOĞLU, kıymetli konuşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ’a teşekkür belgesini takdim etmiştir.

 

Son Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2023, Cuma