Kadın Hakları

Kadın Hakları

Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününün önemine binaen “Kadın Hakları” konulu konferans gerçekleştirildi.

Öğrenciler tarafından yoğun ilginin gösterildiği konferansta Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Esra IŞIK tarafından Şiddet ve Şiddet Türleri ifade edilmiştir. Temel insan hakları ihlali olarak şiddet ve şiddet türlerinden hareketle kadına yönelik şiddet sorununu analiz etti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü Hukuk Müşavirliği Avukat Yılmaz SUKUŞU tarafından Kadın Hakları Yönünden 6284 Sayılı Kanun’un Uygulaması ifade edilmiştir. Yılmaz SUKUŞU, kanun önünde eşitlik ilkesi, ailenin korunması ve çocuk hakları hususunda ilgili kanuni düzenlemeleri ifade etmiştir. 6284 sayılı kanun kapsamındaki mülki amirler ve hakim tarafından verilen koruyucu ve önleyici tedbirleri belirterek kanun kapsamında kadınların nerelere başvuru yapabileceği ve haklarından nasıl yararlanabileceğini belirtmiştir.

Gediz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Psikolog Fatma Gül YILDIRIM tarafından Kadının Ailedeki Yeri anlatılmıştır. Kadının ailedeki rolü kapsamında aile kavramının ne olduğu, kadının ailedeki yeri, kadının aile içindeki maruz kaldığı eşitsizlik alanları ifade edilmiştir.  

Gediz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Psikolojik Danışman Mehmet YILDIZ tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kadınlara Yönelik Hizmetleri anlatılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar önce genel hatlarıyla ifade edilmiştir. Bu kapsamda ŞÖNİM, Kadın Konuk Evi gibi hizmetler belirtilmiştir. Gediz İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünün kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Konferans sonunda Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa KAVASOĞLU, kıymetli konuşmacılara konuşmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Dr. Öğr. Üyesi Esra IŞIK, Avukat Yılmaz SUKUŞU, Psikolog Fatma Gül YILDIRIM ve Psikolojik Danışman Mehmet YILDIZ’a teşekkür belgelerini takdim etmiştir.

Son Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, Salı