Gediz MYO Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Kıyafet Sergisi DPU Rektörü Prof.dr. Remzi Gören Tarafından Açıldı

Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimince desteklenen, Gediz Meslek Yüksekokulu Moda  Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları Öğretim Elemanları ve Öğrencilerinin katılımıyla hazırlanmış olan  “Eskigediz’den Yeni Gediz’e Giysi Serüveni”  isimli proje kapsamında gerçekleştirilen sergi,  Gediz MYO Sergi Salonunda DPU Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu, Simav’lı hayırsever işadamı Dr. Naci Eren tarafından açıldı.

Kütahya İli Gediz İlçesi geleneksel kıyafetlerinin, başlıklarının ve diğer süsleme elemanlarının tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığı sergide  geleneksel bir kültür ve sanat hazinesi niteliğinde olan; Gediz İlçesi Yöresel kıyafetlerinin geleneksel özellikleri bozulmadan modernize edilerek tasarımlarının yapılması, eserlerin üretilmesi ve sunulmasıyla; milli değerlerimizin tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde çalışmalar yapıldı. Proje sürecinde, 70 adet Geleneksel Kıyafet Tasarımı Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Programlarının  öğretim elemanları tarafından oluşturuldu.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Gediz MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu bu projenin gerçekleştirilmesi ve yürütülmesinde emeği geçen başta Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören olmak üzere, DPÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Yetkililerine, Gediz Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı ve Giyim Üretim Teknolojisi Programları öğretim elemanlarına, yüksekokulumuzun diğer akademik ve idari personeline, proje ürünlerinin hazırlanmasında ve sunulmasında görev alan tüm öğrencilere ve davetlilere teşekkürlerini sundu.

Yoğun ilginin olduğu sergiye DPU Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Rektör Yrd. Prof. Dr. Halis Aydemir, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Gediz İlçe Garnizon Komutanı Jan. Yzb. Turgut Çıtak, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu, Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, Gediz Sağlık Hizmetleri Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Kasım Çaycı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, mülki amirler, vatandaşlar, öğrenciler ve velileri katıldı.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, Perşembe